Fata care poarta ochelari cu lentile fotocgomice
februarie 17, 2024

Soluții complete de optică medicală

La clinicile și opticile Vitreum, vă stăm la dispoziție cu o varietate extinsă de produse optice, adaptate tuturor preferințelor și nevoilor dumneavoastră. Gama noastră de produse cuprinde rame de ochelari, lentile de înaltă calitate, ochelari de soare, lentile de contact moderne și accesorii de optică medicală pentru toate bugetele. Indiferent de alegerea dumneavoastră, suntem dedicați să vă oferim soluții optice de calitate, garantând eficiență, confort și stil.

Ce fel de ochelari de vedere porți în funcție de afecțiunea pe care o corectezi?

Fiecare pacient are nevoi vizuale unice și variate, iar alegerea lentilelor potrivite poate face o diferență semnificativă în confortul și claritatea vederii. În acest ghid, vom explora în detaliu diferitele tipuri de lentile, oferind avantaje și dezavantaje, precum și recomandări în funcție de necesități.

Lentilele Monofocale

ochelari cu lentile monofocale

Avantaje: Lentilele monofocale reprezintă o opțiune tradițională și eficientă pentru corectarea unui singure probleme de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Avantajul principal este costul mai redus și adaptarea facilă la acestea.

Dezavantaje: Principalul inconvenient constă în necesitatea de a procura mai multe perechi de ochelari pentru corectarea vederii atât la distanță, cât și la apropiere. Acestea nu asigură o trecere lină între diversele distanțe de vedere.

Recomandate pentru: Aceste lentile sunt potrivite pentru cei care au o singură problemă de vedere și preferă o soluție simplă și economică.

lentila progresiva

Lentilele Progresive

Avantaje: Lentilele progresive sunt proiectate pentru a oferi o tranziție lină între vederea la distanță, vederea intermediară și cea pentru apropiere, eliminând necesitatea achiziționării mai multor perechi de ochelari. Sunt ideale pentru persoanele cu presbiopie.

Dezavantaje: Un inconvenient poate fi timpul de adaptare, deoarece aceste lentile necesită obișnuință cu schimbările de focalizare ale vederii. Costul poate fi mai ridicat decât al lentilelor monofocale.

Recomandate pentru: Acest tip de lentile sunt recomandate pentru cei care doresc o soluție unică și ușoară pentru vederea la toate distanțele și sunt dispuși să investească în confortul vizual pe termen lung.

Lentilele pentru interior

Avantaje:

la birou cu lentile pentru interior

Lentilele pentru interior sunt specializate pentru distanțe intermediare, precum utilizarea computerului. Reduc oboseala oculară și oferă claritate în activitățile desfășurate la distanțe intermediare.

Dezavantaje:

Pot fi mai puțin eficiente pentru vederea la distanță sau pentru cea la apropiere. Purtătorii acestor lentile pot avea nevoie de ochelari suplimentari pentru alte activități.

Recomandate pentru: Lentilele pentru interior sunt ideale pentru cei care petrec mult timp la birou sau pentru cei care desfășoară activități frecvente la distanțe intermediare, cum ar fi utilizarea computerului.

Lentilele Fotocromice

Avantaje:

Fata care poarta ochelari cu lentile fotocgomice

Lentilele fotocromice se adaptează automat la schimbările de lumină, devenind mai închise în lumină puternică și mai deschise în condiții de luminozitate redusă. Oferă, de asemenea, protecție UV adițională.

Dezavantaje:

Pot avea o adaptare mai lentă la schimbările de lumină, iar costul poate fi mai ridicat comparativ cu alte tipuri de lentile.

Recomandate pentru:

Lentilele fotocromice sunt potrivite pentru cei care doresc o soluție versatilă și automată pentru a face față schimbărilor de lumină în diverse medii.

Lentilele Polarizate 

lentila polarizata

Avantaje: Lentilele polarizate reduc strălucirea puternică, eliminând reflexiile nedorite, îmbunătățind contrastul și asigurând o protecție eficientă împotriva radiațiilor UV. Acestea oferă un confort vizual sporit, în special în medii luminoase sau pe suprafețe reflectante.

Dezavantaje: Cu toate că oferă o vizibilitate excelentă în condiții de lumină puternică, lentilele polarizate pot afecta vizibilitatea noaptea și pot crea distorsiuni pe ecranele LCD sau LED. Costul poate fi mai ridicat în comparație cu lentilele obișnuite.

Recomandate pentru: Sunt  ideale pentru cei pasionați de activități în aer liber, precum conducerea auto, pescuitul sau sporturile nautice. Sunt recomandate și pentru cei cu sensibilitate la lumină sau pentru cei care doresc o protecție eficientă și sporită împotriva strălucirii puternice.

Lentilele pentru șofat

Avantaje: Lentilele pentru șofat sunt optimizate pentru distanțe specifice de vedere la care conducătorii auto sunt expuși. Reduc oboseala oculară și pot oferi un câmp vizual mai clar.

lentile pentru soferi sau condus

Dezavantaje: Pot fi mai puțin eficiente în alte situații precum cititul, sau activitățile la distanțe intermediare. 

Recomandate pentru: Lentilele pentru șofat sunt ideale pentru șoferi sau pentru cei care petrec mult timp în trafic, asigurând o vizibilitate optimă a vederii la distanțe medii și lungi.

Lentilele pentru sport

Avantaje:

lentile pentru sportivi

Lentilele pentru sport sunt rezistente la impact și oferă protecție oculară în timpul diverselor activități sportive. Oferă, de asemenea, un câmp vizual extins și clar.

Dezavantaje:

Pot avea un cost mai ridicat și pot necesita ajustări specifice pentru diferite activități sportive.

Recomandate pentru: Lentilele pentru sport sunt recomandate pentru cei pasionați de sporturi care implică risc de impact sau expunere la factori externi, asigurând siguranță și performanță vizuală.

Alegerea lentilelor potrivite depinde în mare măsură de nevoile individuale ale fiecărui pacient. Consultarea cu un specialist în oftalmologie este crucială pentru a obține o prescripție corectă și pentru a selecta lentilele cele mai potrivite stilului de viață și preferințelor vizuale ale fiecăruia. 

Lentile de contact 

La Vitreum, vă punem la dispoziție o gamă variată de lentile de contact, incluzând lentile monofocale, multifocale și estetice/colorate cu/ fără dioptrii. Oferim soluții personalizate pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui pacient.

  • Lentilele de contact monofocale reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care au o singură prescripție pentru vedere, cum ar fi miopia sau hipermetropia. Aceste lentile oferă claritate vizuală pentru toate distanțele și sunt ideale pentru cei care doresc să renunțe temporar la ochelari în favoarea unei alternative discrete și confortabile.
  • Lentilele de contact multifocale sunt concepute pentru a satisface nevoile celor care suferă de presbiopie, oferind corectarea vederii la distanțe diferite, inclusiv pentru vedere apropiată și intermediară. Acestea sunt ideale pentru persoanele care doresc să păstreze acuitatea vizuală în diverse situații, fără a fi nevoie să schimbe lentilele.
  • Lentilele de contact estetice/colorate cu sau fără dioptrii

Lentilele de contact estetice colorate aduc o notă de expresivitate și individualitate, oferindu-ți posibilitatea de a-ți schimba sau îmbunătăți culoarea naturală a ochilor, combinând  funcționalitatea cu estetica, inclusiv pentru persoanele cu dioptrii.

Lentile Blue control

Tratamentul BLUE CONTROL

Tratamentul BLUECONTROL reprezintă alegerea perfectă pentru cei expuși frecvent luminii albastre emise de ecranele digitale. Neutralizând această lumină, asigurăm un confort vizual deosebit, o vedere relaxată și o percepție îmbunătățită a contrastului.

Beneficiile tratamentului BLUECONTROL sunt resimțite în mod semnificativ de toți cei care petrec ore în șir în fața ecranelor digitale, indiferent de vârstă sau stil de viață. De la copii și tineri profesioniști până la mămici ocupate și pensionari, toți beneficiază de avantajele acestui tratament inovator.

Principalele avantaje includ un contrast mai intens, o claritate crescută și o percepție îmbunătățită a culorilor. Reducerea strălucirii contribuie la o vedere mai confortabilă și relaxată, iar lumina albastră redusă previne suprasolicitarea ochilor, oferind un suport esențial pentru sănătatea vizuală pe termen lung.

Ortokeratologia

Ortokeratologia reprezintă o metodă avansată și eficientă de corectare a miopiei și astigmatismului cu ajutorul lentilelor de contact rigide, oferind libertate totală și posibilitatea încetinirii progresiei miopiei la copii și tineri prin purtarea acestora în timpul somnului. Această tehnologie aduce o alternativă sigură și complet reversibilă la celelalte modalități de corecție, fie că vorbim de soluții neinvazive, precum ochelarii sau lentilele de contact cu purtare de zi, sau de intervenții chirurgicale refractive. Procedura presupune purtarea lentilelor rigide de noapte timp de minim 6 ore/noapte, ideal 8 ore. Astfel, copilul beneficiază de o acuitate vizuală de până la 100% pe durata întregii zile, eliberându-se de necesitatea ochelarilor sau lentilelor de contact zi de zi.

Pentru cine este potrivită ortokeratologia?

·      Copiii miopi: Ortokeratologia reprezintă o alegere excelentă pentru copiii miopi, contribuind nu doar la corectarea vederii, ci și la încetinirea progresiei miopiei în timp.

·  Sportivi și persoane active: Lentilele rigide de noapte sunt ideale pentru sportivi și persoanele active, oferindu-le o vedere clară și liberă de disconfortul ochelarilor în timpul diferitelor activități.

·      Adulți care doresc corecție fără ochelari: Pentru adulții care doresc o corecție vizuală eficientă fără a purta ochelari pe parcursul zilei, ortokeratologia reprezintă o soluție modernă și comodă.

Lentile rigide de noapte pentru miopie: inovația în corecția vizuală

Prin combinarea tehnologiei avansate cu confortul și beneficiile pe termen lung, lentilele rigide de noapte pentru miopie aduc o schimbare semnificativă în domeniul corecției vizuale.

Ca părinte, este normal să fii preocupat de sănătatea vizuală a copilului tău. Este bine să știi că miopia la copii poate evolua pe măsură ce aceștia cresc, expunându-i la un risc crescut de afecțiuni oculare serioase la vârsta adultă, cum ar fi cataracta, glaucomul, dezlipirea de retină sau maculopatia miopică. Fii atent la semnele comune ale miopiei, cum ar fi nevoia de a sta foarte aproape de ecrane sau de a nu vedea corect obiectele aflate la distanță, clipitul excesiv sau frecarea frecventă a ochilor.

În această situație, ortokeratologia se prezintă ca o opțiune atractivă. Această metodă implică purtarea lentilelor special concepute în timpul nopții, oferind o acuitate vizuală clară pe întreaga durată a zilei. 

De ce să alegi ortokeratologia?

·      Te scapă de portul ochelarilor/intervenția chirurgicală: Cu ortokeratologia, scapi de dependența de ochelari sau de intervenții chirurgicale invazive.

·      Încetinirea progresului miopiei: Această metodă poate încetini progresul miopiei, oferind o perspectivă promițătoare pentru ochii copilului tău.

·      Acuitate vizuală de 100% pe durata întregii zile: Cu ajutorul ortokeratologiei, se obține o acuitate vizuală excelentă, fără a fi nevoie de lentile sau ochelari pe parcursul zilei.

·      Adaptare precisă și minim invazivă: Procesul de adaptare la ortokeratologie este precis și implică intervenții minime, garantând confort și siguranță.

·      Metodă reversibilă: Ortokeratologia este o metodă sigură și reversibilă, oferind flexibilitate în gestionarea sănătății vizuale a copilului tău.

În concluzie, ortokeratologia reprezintă o alternativă modernă și sigură pentru îngrijirea ochilor copilului tău, oferind atât eficiență în controlul miopiei, cât și confort pe termen lung.

Ochelari de soare și accesorii de optică medicală

ochelari de vedere si ochelari de soare la vitreum

În cadrul serviciilor noastre de optică medicală, nu ne limităm la corectarea vederii; oferim și o gamă variată de ochelari de soare și accesorii care să îmbunătățească nu doar vederea, ci și stilul dumneavoastră.

La Vitreum, avem sute de modele de ochelari de soare pentru orice stil și buget, oferind o gamă variată de modele și branduri. Calitatea lentilelor este o prioritate, asigurând protecție împotriva radiațiilor UV nocive. Vă punem la dispoziție o diversitate de stiluri și culori pentru a vă completa ținuta și a vă proteja ochii. Înțelegem că ochelarii sunt o declarație de stil personal, motiv pentru care oferim accesorii pentru a personaliza perechea dumneavoastră. Huse elegante, lavete  pentru lentile din micro fibră, curelușe și inele pentru ochelari,  precum și soluții speciale de curățare a lentilelor.

Servicii de consultanță personalizată

Echipa noastră de experți este mereu disponibilă pentru a vă oferi consiliere și asistență în alegerea ochelarilor de soare sau a accesoriilor potrivite pentru nevoile și stilul dumneavoastră. Cu servicii personalizate și produse de calitate, ne străduim să aducem o contribuție semnificativă la îmbunătățirea vederii și la completarea stilului personal al pacienților noștri.

Importanța ochelarilor prescriși de medic – consecințele ochelarilor de vedere achiziționați din comerț

Alegerea ochelarilor de vedere nu ar trebui să fie doar o opțiune estetică, ci o decizie luată în cunoștință de cauză pentru sănătatea ochilor. Ochelarii prescriși de medic sunt adaptați nevoilor optice specifice ale fiecărui individ, oferind o corectare precisă și eficientă. Optând pentru ochelari achiziționați în urma unui examen oftalmologic, vă asigurați că aceștia corespund exact cerințelor dumneavoastră vizuale. Utilizarea ochelarilor inadecvați, achiziționați din surse nespecializate, poate avea consecințe negative asupra vederii și sănătății oculare. O corectare optică greșită poate duce la disconfort, oboseală oculară și chiar la probleme mai grave pe termen lung. Așadar, purtarea ochelarilor de vedere prescriși de medic este un pas important pentru menținerea sănătății oculare. 

Întrebări frecvente 

De ce este important să port ochelari de vedere prescriși de medic și nu din comerț?

Purtarea ochelarilor prescriși de medic este crucială pentru că aceștia sunt adaptați nevoilor vizuale. Ochelarii achiziționați din comerț pot duce la corectări inadecvate, afectând grav sănătatea oculară și confortul vizual.

Ce tip de lentile asigură o vedere bună la toate distanțele?

Dacă dorești să ai o vedere clară la toate distanțele, ar trebui să optezi pentru lentile progresive. Acestea sunt lentile multifocale, proiectate pentru a furniza corecția necesară atât pentru vederea la distanță, cât și pentru vederea la apropiere. Lentilele progresive au trei zone diferite: o zonă superioară pentru vedere la distanță, o zonă intermediară în mijloc pentru activități precum cititul la computer și o zonă inferioară pentru vedere la apropiere.