ReLEx Smile Pro efectuata la clinica Vitreum Satu Mare
noiembrie 15, 2023

Scapă de ochelari cu ReLEx Smile Pro la clinica oftalmologică Vitreum

ReLEx SMILE PRO reprezintă o inovație remarcabilă a tehnicii chirurgicale SMILE (Small Incision Lenticule Extraction), cu un spor semnificativ de eficiență, datorită noului femtolaser VisuMax 800. Aceasta aduce numeroase beneficii, prin scurtarea semnificativă a duratei procedurii. Pentru a înțelege pe deplin ReLEx SMILE PRO, este esențial să explorăm termenii tehnici utilizați în acest context. Acronimul “ReLEx” denotă “Refractive Lenticule Extraction,” în timp ce “SMILE” este o prescurtare pentru “Small Incision Lenticule Extraction.” Ambi termeni descriu în esență aceeași tehnică chirurgicală, dar pot avea subtilități în ceea ce privește metoda și echipamentul utilizat. Pe măsură ce această tehnică a devenit tot mai răspândită și cunoscută, denumirea “ReLEx” a fost înlocuită progresiv cu “SMILE,” o denumire mai simplă și intuitivă, pentru a reflecta esența procedurii. Cu toate acestea, progresul tehnologic a continuat să evolueze. Odată cu introducerea laserului VisuMax 800, care reprezintă ultima generație de femtolaser produs de Zeiss, s-a născut ReLEx SMILE PRO, o versiune îmbunătățită a procedurii SMILE. Unul dintre aspectele cheie care face diferența între cele două tehnici este durata necesară pentru crearea lenticulei.

Tehnica ReLEx SMILE PRO poate corecta următoarele dioptrii:

Miopie până la -10 dioptrii.

Astigmatism miopic până la 6-7 dioptrii.

Un aspect esențial al procedurii ReLEx SMILE PRO este abordarea minim invazivă și avansată pe care o utilizează pentru a corecta aceste dioptrii. Spre deosebire de alte tehnici chirurgicale pentru corecția miopiei și a astigmatismului miopic cu laser, ReLEx SMILE PRO nu implică îndepărtarea țesutului cornean cu un laser excimer. În schimb, aceste tehnici se bazează pe tehnologia laserului cu femtosecunde, care este unică în acest sens.

Procesul începe prin crearea unei mici lentile în interiorul corneei intacte cu ajutorul laserului cu femtosecunde. Această lentilă este apoi îndepărtată printr-un punct de acces extrem de mic, fără a fi necesară deschiderea corneei, așa cum se întâmplă în cazul procedurilor LASIK și FemtoLASIK.

Afla mai multe despre SMILE PRO: