La Vitreum am ajutat un număr considerabil de pacienți care au decis că nu mai doresc să fie limitați de  purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Indiferent de problema oculară, oferim intervenții personalizate și tehnici moderne pentru a reda o vedere clară și a permite pacienților să trăiască fără limitările impuse de ochelari sau lentile de contact.

Punem la dispoziția pacienților noștri o gamă variată de opțiuni de Corecție Oculară cu Laser. Printre metodele pe care le avem disponibile se numără Relex Smile, Lasik și PRK, fiecare procedură fiind adaptată în funcție de tipul specific de afecțiune oculară, stilul de viață, vârstă și mulți alți factori importanți, astfel încât rezultatele să fie optime și să răspundă nevoilor unice ale fiecăruia.

Acordăm o importanță deosebită educației, experienței și abordării personalizate în ceea ce privește îngrijirea oftalmologică. Indiferent de echipa medicală pe care o selectați pentru evaluarea ochilor și intervenția în sine, vă asigurăm că veți pleca având o satisfacție deplină și fiind conștienți că fiecare aspect al serviciilor noastre a fost adaptat în mod adecvat nevoilor și dorințelor dumneavoastră.

La Vitreum, utilizăm cele mai avansate lasere, care ne permit să corectăm cu delicatețe și rapiditate toate afecțiunile comune ale ochilor, cum ar fi miopia sau hipermetropia, inclusiv combinațiile posibile cu astigmatismul. Vom sugera metoda chirurgicală cea mai potrivită după o măsurătoare detaliată și o examinare precisă. Pentru a vă programa, puteți face o rezervare online sau sunând la numărul (0740 231 559).

Proceduri de Corecție a vederii

Metoda ReLEx Smile este cea mai modernă, inovatoare și rapidă procedură și prezintă o abordare minim-invazivă în care utilizăm laserul cu femtosecunde VisuMax de la producătorul german Zeiss. În timpul intervenției, chirurgul nu realizează o lamelă corneană, așa cum se procedează în cazul metodei LASIK, ci efectuează doar o mică incizie, prin care se îndepărtează partea excesivă a corneei după Corecția Vederii cu Laser. Intervenția se desfășoară în regim ambulator, cu anestezie locală, așadar fără durere și cu o recuperare foarte rapidă.
Această metodă este în general, foarte potrivită pentru defecte oculare mai mari – în miopie și astigmatismul miopic. Poate fi benefică pentru mulți pacienți, având în vedere riscul redus de a dezvolta sindromul de ochi uscat și având cea mai mică rată de regresie a dioptriilor.

Lehar Levai Relex Smile Vitreum

Metoda LASIK reprezintă una dintre cele mai populare și utilizate modalități de a elimina dioptriile fără durere. În timpul intervenției chirurgicale, nu se folosește bisturiul, ci două lasere de ultimă generație. Primul laser (de obicei unul cu femtoseconde) creează o subțire lamelă de țesut cornean pe ochiul pacientului, asigurând o recuperare fără dureri în perioada postoperatorie. Apoi, chirurgul utilizează al doilea laser pentru a corecta defectul ocular. Laserele noastre moderne evaluează fiecare ochi în mod individual, garantând cel mai precis rezultat.

Chirurgie refractivă laser Excimer Zeiss

PRK este o metodă în care nu se efectuează nicio incizie în țesutul cornean. Defectul dioptric este îndepărtat prin laser direct pe suprafața corneei. Un dezavantaj ar putea fi disconfortul postoperator și timpul mai îndelungat de vindecare. În schimb, avantajul constă în caracterul său neinvaziv – mai puțină interferență cu corneea decât în cazul celorlalte metode menționate anterior. La unii pacienți, aceasta poate fi singura modalitate de corectare a dioptriilor, deoarece poate fi aplicată la cornee mai subțiri. Cu toate acestea, totul depinde de rezultatele unei examinări preoperatorii cuprinzătoare.

Abordarea individuală și siguranța reprezintă prioritatea noastră numărul unu, astfel încât cea mai potrivită metodă de intervenție vă va fi recomandată de unul dintre medicii noștri oftalmologi, bazându-se pe rezultatele examinării și evaluării preoperatorii.

operatie peeling ilm combinat cu vitrectomie

Implantul intraocular Visian ICL este o tehnologie revoluționară care poate ajuta la reducerea dioptriilor asociate cu miopia și hipermetropia, atât cu cât și fără astigmatism. Această lentilă implantabilă se poziționează definitiv în ochi și este proiectată pentru a rămâne acolo pentru totdeauna, eliminând necesitatea de a fi îndepărtată sau curățată în fiecare zi. Implanturile ICL sunt concepute pentru a fi plasate între iris si cristalin, oferind o corecție a vederii. Aceasta este o veste bună pentru persoanele care suferă de miopie, hipermetropie sau astigmatism și care caută o soluție permanentă pentru a scăpa de dioptrii.

Care sunt beneficiile pe care le oferă Visian ICL?

Visian ICL este o opțiune populară în chirurgia refractivă, oferind numeroase beneficii pentru pacienți. Cu implantarea lentilei Visian ICL, pacienții pot scăpa de ochelari și lentile de contact, fără a afecta țesutul cornean. Astfel, veți obține o imagine extrem de clară cu un contur perfect definit, fără halouri și strălucire. Beneficiile sale cresc în popularitate și oamenii aleg Visian ICL pentru soluția sa revoluționară.

Un alt beneficiu important al lentilei Visian ICL este că poate fi implantată rapid permițând recuperarea rapidă a vederii. De asemenea, lentila este fabricată dintr-un material biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerată de organismul uman.

Implantul-intraocular-Visian-ICL-pentru-reducera-dioptriilor

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a obține cele mai bune rezultate în urma intervenției chirurgicale, este esențial să urmați câteva indicații importante înainte de intervenție:

Efectuarea examinării preoperatorii complete: Înainte de operație, vom realiza o examinare preoperatorie detaliată pentru a evalua starea ochilor dumneavoastră și pentru a stabili eligibilitatea pentru procedură.

Opriți purtarea lentilelor de contact: Cel puțin cu 3-5 zile înainte de a veni la clinică, evitați să purtați lentilele de contact, deoarece acestea pot influența rezultatele examinării, lăsând o amprentă temporară pe cornee.

Fără machiaj în ziua procedurii: În ziua procedurii, evitați să aplicați machiaj în zona ochilor pentru a preveni orice potențiale complicații.

Veniți însoțiți: După intervenție, nu veți putea conduce, așadar, vă rugăm să vă prezentați la clinică însoțiți de cineva.

Aveți cu voi cardul de sănătate și cartea de identitate: Asigurați-vă că aveți asupra dumneavoastră cardul de sănătate și cartea de identitate pentru a facilita procesul de înregistrare.

Urmarea indicațiilor suplimentare: Respectați orice alte instrucțiuni specifice date de echipa medicală înainte de procedură, pentru a asigura o experiență cât mai plăcută și eficientă.

Echipa noastră de specialiști utilizează cele mai avansate aparate și tehnici disponibile pentru evaluarea ochilor. Pe baza măsurătorilor efectuate și a consultației cu unul dintre medicii noștri oftalmologi, veți primi cea mai potrivită recomandare pentru corectarea dioptriilor dumneavoastră.

Vă asigurăm că respectarea acestor indicații va contribui la succesul intervenției și la obținerea unei recuperări optime a vederii dumneavoastră. La Vitreum, sănătatea ochilor dumneavoastră este prioritatea noastră principală!

Angiografia oftalmica

În prezent, chirurgia oculară cu laser este extrem de sigură, delicată și foarte căutată datorită progresului tehnologic și a procedurilor moderne. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei intervenții este că nu veți simți nicio durere în timpul sau după operație. În prealabil, se vor aplica picături anestezice care vor amorți ochii, iar pacienții descriu doar o ușoară senzație de presiune în partea inițială a procedurii.

Operația în sine este o procedură rapidă și eficientă, efectuată în regim ambulatoriu (10-15 minute), cu posibilitatea de a corecta ambii ochi în aceeași zi. În primele momente după intervenție, este posibil ca vederea să fie ușor neclară, însă, în majoritatea cazurilor, pacienții observă o îmbunătățire imediată a vederii după procedură. De asemenea, recuperarea după metodele LASIK și ReLEx Smile este rapidă și ușoară. De exemplu, un pacient care se supune intervenției într-o zi de vineri poate reveni la muncă chiar luni.

Este important să menționăm că, în prezent, companiile de asigurări de sănătate din România nu rambursează procedurile de corecție cu laser pentru defectele oculare. Prin urmare, pacienții suportă integral costurile intervenției. Pentru a fi transparenți cu privire la prețuri, lista tarifelor pentru proceduri este disponibilă aici.

Totuși, la Vitreum ne-am propus să facem intervenția chirurgicală accesibilă pentru pacienții noștri. Astfel, puteți achita corecția cu laser în rate, fără costuri suplimentare.

Ne dedicăm oferirii serviciilor de cea mai înaltă calitate și ne dorim să vă ajutăm să vă îmbunătățiți vederea. Satisfacția și sănătatea dumneavoastră reprezintă principala noastră prioritate. Suntem aici să vă sprijinim în procesul de recuperare și să vă oferim o experiență medicală plăcută.

levai lehar scapa de ochelari interventie

După intervenție, vederea dumneavoastră va fi ușor neclară, însă aceasta se va îmbunătăți în orele și zilele următoare. Pacienții cu afecțiuni vizuale mai semnificative adesea observă o îmbunătățire imediată. Vă recomandăm să vă odihniți puțin în confortul sălii de așteptare. Înainte de plecare, vă vom oferi instrucțiuni pentru perioada postoperatorie. De asemenea, vă vom furniza picături pentru ochi pentru acasă și comprese, astfel încât să nu mai fie necesar să mergeți la farmacie, ci, însoțiți de prieteni sau rude, să puteți merge direct acasă.

În prima zi, vă recomandăm să vă țineți ochii cât mai mult închiși, deoarece acest lucru ajută procesul de vindecare. În zilele următoare, vederea se îmbunătățește rapid, deși uneori un ochi poate vedea mai bine puțin mai devreme decât celălalt. Nu există motive de îngrijorare; acesta este un aspect normal al recuperării vederii.

Iată alte câteva sfaturi importante pentru pacienții după procedura Corecției vederii cu Laser:

  • Respectați odihna și evitați suprasolicitarea vizuală în primele zile.
  • Nu vă atingeți ochii pentru a preveni iritațiile.
  • Folosiți picăturile pentru ochi conform indicațiilor medicului.
  • Protejați-vă ochii de lumina soarelui cu ochelari de soare cu protecție UV.
  • Evitați machiajul ochilor în primele zile după intervenție.
  • Nu înotați în piscină sau în apă sărată în primele săptămâni.
  • Respectați programările de control pentru a monitoriza recuperarea.
  • Fiți atenți la simptome neobișnuite și contactați medicul în caz de probleme.
  • Aveți răbdare, deoarece procesul de vindecare poate varia.

Respectarea acestor sfaturi vă va ajuta să aveți o recuperare reușită și să vă bucurați de o vedere clară și sănătoasă după procedura Corecției vederii cu Laser.

Echipa noastră de profesioniști vă va ghida pe parcursul perioadei postoperatorii, asigurându-se că sunteți în siguranță și confortabil. În cazul în care aveți întrebări sau îngrijorări, vă încurajăm să ne contactați oricând, suntem aici pentru a vă oferi asistență și sprijin pentru o recuperare reușită și o vedere clară și sănătoasă.

Înainte de a părăsi clinica sau în timpul primei săptămâni după intervenție, vom stabili împreună data pentru consultația de control. Ne vom asigura că programarea pentru controlul dumneavoastră va fi convenabilă atât în ceea ce privește data, cât și locația. Dacă este convenabil pentru dumneavoastră, puteți efectua controlul la oricare din clinicile Vitreum.

operatie peeling ilm combinat cu vitrectomie