Bezár

Lentila de noapte

Lentila de Noapte” este o lentilă specială care se aplică pe ochi seara înainte de culcare și corectează miopia și astigmatismul astfel încât, pacienții să se poată bucura de o vedere clară (fără ochelari sau lentile de contact) în timpul zilei.

Aplicare lentila de noapte

Se mai numește și lentilă de Orthokeratologie iar avantajele principale sunt faptul că încetinesc progresia miopiei și o corectează.

Principiul de bază constă în purtarea lentilei pe timpul nopții (6-8 ore/noapte).

Lentilele au o formă specială și sunt produse dintr-un material cu înaltă permeabilitate la oxigen, realizând astfel o remodelare blândă a suprafeţei ochiului, astfel încât vederea să rămână clară după scoaterea acestora, la trezire. Sunt proiectate pentru a aplatiza partea centrală a corneei; această metodă de modelare a corneei se numește Orthokeratologie. 

Pot fi purtate de pacienții care prezintă miopie și/sau astigmatism (dioptrii până la -6) și care nu doresc să poarte ochelari sau lentile de contact în timpul zilei. Pot fi folosite de asemenea în cazul pacienților cu forme de miopie și/sau astigmatism mai severe (peste 6 dioptrii).

Avantajul principal este faptul că încetinește progresia miopiei, mai ales la copii la care avansarea miopiei este evidentă.

Înainte de a purta acest tip de lentile este necesar un consult oftalmologic amănunțit, se va efectua topografia corneeană, se va evalua starea de sănătate a ochiului și se fac măsurătorile aferente, se stabilește dioptria. Pe baza măsurătorilor se comandă lentilele care sunt personalizate pentru fiecare ochi în parte. Un soft special preia toate informațiile, astfel că arhitectura viitoarei lentile parcurge un proces de fabricație computerizat. După realizarea acestora, pacientul intră în posesia lor și începe perioada de adaptare. Pacientul cu miopie revine la control după prima noapte de purtare, după o săptămână, o lună și apoi la 3 luni.

Efectele apar de la primele purtări, dar efectele semnificative după 1 săptămână.

Este foarte importantă menținerea igienii pe parcursul utilizării lentilelor, folosirea soluțiilor speciale pentru curățare, a recipientelor specifice.

[Total: 6    Average: 4.8/5]