Bezár

Dr. Levai Lehar szemsebészt, nemrég díjazták a Román Szemészeti Társaság Országos Kongresszusa keretein belül bemutatott  tudományos munkájáért.

Az eseményre október 1-4 között került sor Bukarestben és a megrendezésének 13. kiadása volt. Az ország minden részéről érkezett szakemberek vettek részt ezen az eseményen, ahol Szatmárnémetit egy szemészcsoport képviselte. Idén, a szemészet területén belül több mint 140 munkát állítottak ki, amelyek elsősorban bonyolult eseteket helyeztek előtérbe, az orvosok hozzáértésének és a jelenleg alkalmazott korszerű technológiának köszönhetően.

Dr. Levai Lehar által bemutatott munka egy intraokuláris idegen test eltávolításáról szólt. A fiatal, 20 éves beteg balesetet szenvedett, amelynek következtében egy nagy méretű idegen test jutott a szemébe (4-5 cm-es szeg). A műtéteket Dr. Levai hajtotta végre a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban. Többszöri, nagy bonyolultságú műtétekről beszélünk, amelyek összesen egy év leforgása alatt zajlottak. Végeredményül sikerült megmenteni a szem integritását, illetve a páciens szemének, vizuális befogadóképességét is. Más szavakkal, a beteg teljesen visszanyerte a látását.

Ezt az orvosi sikert kellő képpen értékelték és jutalmazták az illetékes fórumok, azzal, hogy oklevelet nyújtottak át Dr. Levai Leharnak – “A Román Szemészeti Társaság Országos Kongresszusán bemutatott legjobb tudományos munkájáért, 13. kiadás”.

[Total: 1    Average: 5/5]