Bezár

În premieră națională, în luna noiembrie 2014 la Satu Mare au avut loc intervenții chirurgicale oftalmologice la nivelul retinei folosind tehnica de endoscopie oculară. Este vorba despre o tehnică nouă în România care utilizează un endoscop ocular special care permite vizualizarea unor părți anatomice ale ochiului care de altfel cu tehnicile disponibile în prezent în țară nu ar fi fost posibile.

Imag. Portalsm de la Conferința de presă

Cu această nouă tehnică pot fi tratate boli foarte grave care duc la atrofia oculară (stafidirea ochiului),  pot fi abordate patologii complexe de la nivelul retinei, cum ar fi hipotonia oculară (care prin tehnicile de vizualizare deja existente ar fi greu sau chiar inabordabile),  sau la nivelul polului anterior, cum ar fi glaucomul, reprezentând în această boală o alternativă terapeutică eficientă.

Endoscopia oculară face parte din arsenalul terapeutic al clinicilor specializate pe chirurgia retinei din vestul Europei, unde pacienţii care suferă de boli grave ale retinei cum ar fi retinopatia proliferativă care poate duce la atrofie oculară sau pacienții cu forme mai grave de glaucom beneficiază de această tehnică chirurgicală.

Pe lângă faptul că Centrul Vitreum este specilizat pe operații de retină, clinica oferă posibilitatea de a efectua operații de chirurgie refractivă pentru reducerea dioptriilor, cataractă, glaucom cu tehnologie de cea mai înaltă performanță.

Imag. din timpul operației de endoscopie oculară
Imag. Fibra Laser

 

 

[Total: 0    Average: 0/5]

Vezi articolul precedent