Bezár

Az amblyopia a születéstől kezdve egészen 6-7 év korig tarthat, de ha ezt az életkort túllépi, az amblyopia nehezen kezelhető. A ”lusta szem” betegsége uni- vagy bilaterális látáscsökkenést jelent, meghatározott ok nélkül, de megfelelő kezelés és elővigyázatosság gyógyuláshoz vezethet.

Tratamentul ochiului ambliop se face prin metode de stimulare vizuală:

Ocluzia : se acoperă ochiul sănătos cu ajutorul unui plasture, un anumit interval de timp, din timpul zilei (recomandat de doctoral oftalmolog) pe o perioadă de timp, până când se egalizează acuitatea vizuală între cei doi ochi.

Penalizarea optică sau medicamentoasă: este o metodă care se folosește mai rar și în cazurile în care copilul refuză purtarea ocluzorului. Se instilează picături oftalmice (Atropină) copilul vede în ceață, astfel că este obligat să folosească vederea cu ochiul mai slab.

Exerciții de stimulare a vederii: prin diverse tipuri de aparate de stimulare a vederii, exerciții special concepute la calculator. Aceste exerciții se fac zilnic sau periodic.

Intervenții chirurgicale: sunt necesare uneori pentru a corecta bolile oculare asociate

Tratamentul ambliopiei este un tratament de durată, cu rezultate foarte bune dacă se începe devreme și se ține sub observație, prin controale periodice.  Este foarte important consultatul la vârste mici, deoarece la vârsta adultă tratamentul ambliopiei nu mai are rezultate, decât foarte slabe.

[Total: 1    Average: 5/5]