glaucomGlaucomul înseamnă creșterea presiunii intraoculare și este o afecțiune complexa în care se observă distrugerea progresivă a fibrelor nervului optic.

În cazul în care această distrugere nu este depistată la timp și tratată corespunzător, poate duce la pierderea treptată a vederii, care din păcate este ireversibilă.

Factorii de risc ai glaucomului:

  • Traumatisme, leziuni sau răniri ale ochiului
  • Vârsta (sunt predispuse persoanele cu vârstă +40 ani)
  • Comsum prelungit de medicamente (ex. Steroizi)
  • Ignorarea controlului oftalmologic, periodic (1/2 an în cazul adulilor)
  • Glaucomul se poate transmite și ereditar

Tratamentul este combinat, prin administrare de picături, tratament laser și/sau intervenție chirurgicală. Este un tratament îndelungat și presupune monitorizarea riguroasă de către medicul specialist. Important de reținut este faptul că, din momentul în care a fost diagnosticat, trebuie avut în vedere menținerea controlului presiunii intraoculare prin tratament medicamentos și/ sau chirurgical. Glaucomul netratat poate să ducă la scăderea vederii și apoi la orbire ireversibilă, singura modalitate de a evita acest neajuns, este controlul oftalmologic periodic pentru a depista și trata din timp această afecțiune. Chiar și așa, prin tratament, glaucomul nu dispare, dar poate fi ținut sub control, astfel încât să nu afecteze viața zilnică.

Endoscopia oculara a fost introdusa pentru prima data in Romania in noiembrie 2014 la Satu Mare in cadrul clinicii Vitreum, efectuand operatii endoscopice in premiera nationala. Endoscopia oculara este utilizata in tratamentul chirurgical al glaucomului oferind cea mai rapida si usoara interventie pentru aceasta afectiune. Endoscopia oculara este de asemenea utilizata in patologii complexe de pol posterior, ale retinei. Endoscopul ocular este un sistem avansat cu tripla functie, cea de laser, iluminare si de vizualizare.

Endoscopia oculara este frecvent utilizata in centrele specializate din vestul europei si statele unite. Din 2014 si pana in prezent s-au efectuat numeroase interventii endoscopice oculare, sistemul dovedindu-si eficienta in tratamentele efectuate.

Din 2014 și până în prezent s-au efectuat numeroase intervenții endoscopice oculare în cadrul clinicii noastre, sistemul dovedindu-și eficiența în tratamentele efectuate.

  Programari pacienti