Inchide

Medical and surgical treatments

Medical Ophthalmology Center Vitreum uses state-of-the-art technology

Operațiile de cataractă, glaucom, dezlipire de retină, implant de cristalin și chirurgia refractivă laser sunt câteva dintre operațiile ce se pot realiza cu succes la clinica Vitreum. Vederea dumneavoastră este prioritatea noastră!

OPERAȚII DE CATARACTĂ

Cataracta sau albeața așa cum este denumită în termeni populari, este una din cele mai frecvente patologii chirurgicale oftalmologice. Operația durează 10-15 minute, se efectuează sub anestezie topică (picături) prin incizii mici de 2 mm și constă în extracția cristalinului bolnav, în locul căruia se implantează un cristalin artificial. Mai multe detalii despre operația de cataractă aici.

 

OPERAȚII DE RETINĂ:

  • Dezlipirea de retină – Retina este o membrană pe care se formează imaginea, în mod normal aceasta căptușește peretele intern al ochiului. Dezlipirea de retină reprezintă detașarea retinei de peretele ocular, împiedicând astfel formarea vederii în zona de retină dezlipită. Mai multe detalii despre tratamentul dezlipirii de retină aici.
  • Pneumopexia – este o metodă de tratament a dezlipirilor de retină, minim invazivă, cu timp scurt de execuție, aproximativ 5 minute care presupune injectarea unei mici cantități de gaz în ochi, urmat de tratament laser și menținerea de către pacient a unei anumite poziții. Această tehnică se poate efectua în cazurile de dezlipire de retină recente.
  • Vitrectomia – este tehnica modernă de tratament a dezlipirilor de retină, efectuată prin incizii de sub 1 mm prin care se pot aborda și stadii mai vechi de dezlipiri de retină. În urma vitrectomiei, în ochi se va introduce ser, aer, gaz special sau ulei de silicon în funcție de fiecare caz în parte.

 

TRATAMENTE LASER pentru următoarele afecțiuni:

  • Retinopatia diabetică – Fotocoagularea laser, este indispensabil și obligatoriu de efectuat în stadiile avansate ale retinopatiei diabetice.
  • Glaucom – Iridotomie (tratarea și prevenirea atacului de glaucom).
  • Cataracta secundară – decuparea capsulei posterioare opacifiate.

 

OPERAȚII DE REDUCERE A DIOPTRIILOR – CHIRURGIA REFRACTIVĂ LASER

Chirurgia refractivă laser este soluția optimă pentru persoanele care doresc să scape de ochelari. Pot beneficia de acest tratament persoanele cu vârste între 18-40 ani, care prezintă un viciu de refracție cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul, și care doresc să renunțe la ochelari sau lentilele de contact.

INJECȚII INTRAOCULARE

Este o procedură de injectare a substanțelor antiangiogenice și corticosteroizilor. Des utilizată în retionapatia diabetică, degenerescența maculară legată de vârstă sau alte afecțiuni vasculare retiniene.

OPERAȚII DE GLAUCOM

Aceste operații se efectuează în cazul pacienților cu glaucom în momentul în care tratamentul medicamentos (administrarea de picături) nu scade suficient de mult presiunea intraoculară.

OPERAȚII ALE PLEOAPELOR

Corecția chirurgicală a diverselor afecțiuni de natură estetică și funcțională ale pleoapelor.

OPERAȚII DE PTERIGION

Pterigionul este o afecţiune a suprafeţei ochiului şi constă în dezvoltarea anormală a unui strat triunghiular de ţesut fibrovascular pornind din conjunctiva care invadează corneea. Apare la persoanele care lucrează mai mult în aer liber (expuse la radiaţiile ultraviolete), expuse la praf, medii uscate şi este favorizat de microtraumatisme.

Endoscopia oculară

Endoscopia oculară a fost introdusă pentru prima dată în România în noiembrie 2014 la Satu Mare în cadrul clinicii Vitreum, efectuând operații endoscopice în premieră națională. Endoscopia oculară este utilizată în tratamentul chirurgical al glaucomului, oferind cea mai rapidă și ușoară intervenție pentru această afecțiune. Endoscopia oculară este de asemenea utilizată în patologii complexe de pol posterior, ale retinei. Endoscopul ocular este un sistem avansat cu triplă funcție, cea de laser, iluminare și de vizualizare. Endoscopia oculară este frecvent utilizată în centrele specializate din vestul Europei și Statele Unite. Din 2014 și până în prezent s-au efectuat numeroase intervenții endoscopice oculare, sistemul dovedindu-și eficiența în tratamentele efectuate.

[Total: 6    Average: 4.3/5]