Inchide

Medicul oftalmolog Levai Lehar a fost premiat de curând pentru cea mai bună lucrare ştiinţifică prezentată în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de  Oftalmologie. Evenimentul a avut loc în perioada 1-4 octombrie la Bucureşti şi s-a aflat la a XIII-a ediţie. Specialişti din toată ţara au luat parte la această manifestrare de profil, Satu Mare fiind reprezentat de un grup de medici oftalmologi. La ediţia din acest an au fost expuse peste 140 de lucrări din domeniul oftalmologiei care au adus în prim plan cazuri complexe, graţie priceperii medicilor, dar şi tehnologiei de vârf folosită în prezent.

Tânărul medic sătmărean a susţinut o lucrare prezentând cazul unui accident cu un corp străin intraocular. Este vorba de cazul unui pacient tânăr, în vârstă de 20 de ani, care a suferit un accident soldat cu un corp străin intraocular mare (un cui de 4-5 centimetri). Operaţiile au fost efectuate de dr. Levai Lehar pe parcursul unui an, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. După mai multe intervenţii chirurgicale cu grad ridicat de complexitate s-a reuşit salvarea integrităţii oculare, respectiv salvarea cât şi recâştigarea funcţiei vizuale a pacientului. Cu alte cuvinte, pacientul şi-a recuperat total vederea.

Iată că această reuşită medicală a fost apreciată şi răsplătită de forurile competente prin acordarea unei diplome dr. Levai Lehar – „pentru  cea mai bună lucrarea ştiinţifică prezentată în cadrul Congresului Naţional al Societăţii Române de Oftalmologie, ediţia a XIII-a”.