« Înapoi la Dictionar
desen explicativ bleferoplastie

Blefaroplastia (gr. blepharon = pleoapa + gr. plassein = a forma) este o procedură chirurgicală estetică care implică remodelarea sau ajustarea pleoapelor superioare și inferioare pentru a îmbunătăți aspectul acestora. Scopul principal al blefaroplastiei este eliminarea excesului de piele, grăsime sau mușchi din jurul ochilor, pentru a conferi un aspect mai tânăr și mai rejuvenat ochilor și feței în general.

Descriere

Blefaroplastia este adesea efectuată pentru a trata pleoapele lăsate, pungile de sub ochi, excesul de piele sau grăsime care poate face ca ochii să pară obosiți sau îmbătrâniți. Procedura poate implica îndepărtarea excesului de țesut, reconturarea pleoapelor și strângerea mușchilor slăbiți din jurul ochilor. Aceasta poate fi efectuată la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare sau ambele, în funcție de necesități.

Aplicații

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală este frecvent folosită pentru a corecta semnele de îmbătrânire sau pentru a îmbunătăți aspectul estetic al ochilor. Pacienții care suferă de pleoape lăsate sau care au pungi sub ochi pot beneficia de această procedură. De asemenea, blefaroplastia poate fi efectuată din motive medicale, precum îmbunătățirea câmpului vizual în cazurile în care excesul de piele interferează cu vederea.

Procedură

Blefaroplastia este efectuată sub anestezie locală, iar medicul chirurg face incizii discrete în zonele specifice ale pleoapelor. Excesul de piele și grăsime este îndepărtat, iar mușchii pot fi ajustați sau reconturați. Inciziile sunt apoi închise cu cusături subțiri.

Rezultate

Blefaroplastia poate oferi rezultate notabile în ceea ce privește aspectul ochilor, redându-le prospețime și tinerete. Cu toate acestea, este important să se urmeze îndrumările medicului în timpul perioadei de recuperare pentru a asigura o vindecare corespunzătoare și pentru a menține aspectul îmbunătățit al ochilor pe termen lung.

Blefaroplastia este o procedură medicală și chirurgicală specializată și ar trebui efectuată de un chirurg oftalmolog calificat și experimentat.

« Înapoi la Dictionar