Inchide

CHIRURGIE REFRACTIVĂ LASER

Chirurgie refractivă Laser sau cu implant de cristalin

scăpa de ochelari este visul multor pacienți purtători de ochelari care în prezent este realizabil cu ajutorul tehnologiei laser.

Operaţiile de chirurgie refractivă laser sau cu implant de cristalin sunt acel tip de operaţii care nu sunt obligatorii, pacientul nu e obligat să le realizeze, de aceea e foarte importantă MOTIVAŢIA lui pentru acest tip de chirurgie.

Pacientul trebuie să cunoască riscurile unei astfel de operaţii, rezultatele posibile şi limitele ei.

În cadrul unui consult complex, înainte ca operaţia să aibă loc, chirurgul oftalmolog va discuta în detaliu şi pe înţelesul pacientului toate informaţiile legate de actul operator şi rezultatele care se vor obţine. Tot cu această ocazie, pacientului i se vor explica şi tipurile de operaţii, şi i se va recomanda cea mai potrivită metodă operatorie în cazul lui.

Cine poate beneficia de operația de chirurgie refractivă prin laser excimer?

Toate persoanele care prezintă un viciu de refracție – miopie, hipermetropie, astigmatism, care au vârsta de peste 18-20 ani, la care refracția oculară s-a stabilizat (mai ales în cazul miopiei) și doresc să renunțe la portul ochelarilor sau lentilelor de contact.

 

CHIRURGIE-REFRACTIVA-LASER-SAU-CU-IMPLANT-DE-CRISTALIN

Indicații:

Estetice sau de confort. În cazul în care vederea pacinetului se poate corecta în totalitate cu ochelari, dar din motive estetice nu dorește să poarte ochelari.

Profesionale. Unele profesii presupun o vedere perfectă fără ochelari.

De contact. Se adresează celor ce nu suportă portul ochelarilor sau a lentilelor de contact datorită unor conformații particulare ale piramidei nazale (după traumatisme) sau au reacții alergice la soluțiile de întreținere a lentilelor de contact.

Emetropia este cazul în care razele de lumină receptate de ochi converg (se unesc) într-un singur punct situat pe retină și este caracteristică ochiului fără viciu de refracție, cu vedere normală.

Miopia este viciul de refracție în care razele de lumină converg într-un punct în fața retinei, constă în dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanță și se notează cu semnul “-” (minus). Miopia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează vederea clară. Din păcate această afecțiune nu poate fi prevenită, însă poate fi corectată prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact și tratată prin intervenții chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia este situația în care razele de lumină converg într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”. La corecția acestui tip de defect se folosesc lentile convergente. Deși defectele cristalinului ce sunt răspunzatoare pentru acest viciu de refracție sunt prezente încă de la naștere, hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.

Contraindicații:

Boli oculare:

 • Corneea subțire
 • Anizometropia peste 6D care este însoțită de ambliopie
 • Keratoconus
 • Astigmatismul neregulat
 • Tulburări de motilitate oculară, deficite strabice
 • Glaucom
 • Ochi unic funcțional
 • Boli oculare ale polului anterior sau posterior

Boli generale:

 • pacemaker
 • colagenoze
 • diabet zaharat
 • sarcina și alăptarea

Chirurgie refractivă LASER pentru reducerea dioptriilor

Operația de chirurgie refractivă laser a devenit o tehnică chirurgicală foarte accesibilă și răspândită de care beneficiază din ce în ce mai mulți pacienți. Este vorba despre una dintre cele mai moderne intervenții chirurgicale efectuate, cu ajutorul căreia purtătorii de ochelari sau lentile de contact pot scăpa de portul acestora. Beneficiul unei asemenea intervenții chirurgicale este semnificativ deoarece poate oferi pacienților o situație mult visată și anume înlăturarea grijilor legate de portul corecțiilor optice precum și avantaje estetice. Motivul efectuării acestei intervenții chirurgicale este în cea mai mare parte a cazurilor reprezentată de dorința strictă a pacientului de a scăpa de ochelari, dar există și alte situații în care motivele sunt dictate de anumite situații medicale (diferență mare de dioptrii între cei doi ochi), profesionale, sau practicarea anumitor sporturi incompatibile cu portul ochelarilor, etc.

 

Chirurgia refractivă cu laser Excimer Zeiss

Cristaline artificiale

Exista două mari categorii de cristaline artificiale: multifocale şi monofocale.

În urma implantării cristalinelor artificiale multifocale, pacienţii pot beneficia de o vedere clară, independentă de portul ochelarilor la distanţă (ex. pe stradă), distanţă intermediară (ex. calculator) şi la aproape (ex. la citit), cu alte cuvinte, în urma operaţiei de cataractă cu implantare de cristalin artificial multifocal, pacienţii pot scăpa atât de cataractă cât şi de portul ochelarilor. Cu ajutorul acestei tehnici pot fi îndepărtate un număr mare de dioptrii, chiar și până la 10 dioptrii, variind în funcție de tipul viciului de refracție: miopie, hipermetropie sau astigmatism

 

Chirurgie-refractivaa-Laser-sau-cu-implant-de-cristalin-tipuri-de-cristalin

Aceste intervenții chirurgicale se pot efectua începând cu vârsta de 18 ani sau când avem o stabilitate a dioptriilor pacientului. Premergător intervenției chirurgicale se efectuează anumite măsurători care furnizează informații cu ajutorul cărora putem stabili oportunitatea intervenției chirurgicale precum și numărul de dioptrii care se pot îndepărta.

Intervenția chirurgicală în sine este una nedureroasă, anestezia efectuându-se fără injecții, doar cu  ajutorul unor picături anestezice speciale și durează efectiv câteva secunde pentru fiecare ochi în parte. Imediat postoperator ochii nu se pansează ci se aplica doar lentile de contact terapeutice care vor fi îndepărtate zilele următoare. Primele două-trei zile după operație ochii pot fi ușor mai sensibili, dar imediat după intervenție pacienții nu mai sunt nevoiți să poarte ochelarii, respectiv își pot relua activitățile zilnice. Urmează o perioadă când trebuie administrate picături oftalmice respectiv efectuate controalele periodice.

 

Chirurgie refractiva laser

Concluzie

Trăim într-o eră în care tehnologia a devenit indispensabilă în cadrul oftalmologiei, acest LASER Excimer cu ajutorul căruia se efectuează aceste intervenții chirurgicale este atât de performant încât intervenția chirurgicală nu lasă urme vizibile nici chiar prin microscopul medical, iar rezultatele intervenției fiind extrem de spectaculoase oferind pacienților multă satisfacție.

 

Programare online

Completați formularul de mai jos și vă contactăm în cel mai scurt timp pentru a finaliza programarea! 

Vă așteptăm cu drag!