Inchide

Chirurgia refractivă cu laser Excimer – ce este?

Chirurgia refractivă cu laser Excimer este o procedură chirurgicală foarte eficientă și nedureroasă. Această tehnică chirurgicală este utilizată pentru corectarea defectelor vizuale precum miopia, hipermetropia și astigmatismul. Laserul Excimer are o precizie extrem de mare și are capacitatea de a reduce dioptrii.

Capacitatea laserului este exploatată pentru a remodela curbura corneei. Procedând astfel, se pot elimina sau reduce defectele de vedere, limitând nevoia de a purta ochelari și lentile de contact. Datorită chirurgiei refractive cu laser Excimer, milioane de oameni se bucură de independența față de ochelari sau lentile de contact.

chirurgia refractiva laser excimer

Cum are loc chirurgia refractivă cu laser Excimer?

interventie reducerea dioptriilorViciile de refracție sunt corectate prin modificarea corneei. Chirurgia refractivă cu laser excimer este o procedură chirurgicală care nu presupune tăieturi, suturi, iar pentru anestezie se folosesc picături anestezice. Aceasta procedură nu este dureroasă.

Intervenția oftalmologică pentru corectarea dioptriilor realizată cu ajutorul laserelor Excimer este una dintre cele mai sigure și avansate intervenții, chiar și din toată sfera medicală deoarece se utilizează un laser extrem de performant și inteligent cu ajutorul căruia se poate face un tratament de suprafață la nivelul ochiului și se reduc dioptriile. Astfel se obține independență față de ochelari sau lentile de contact.
Cine poate beneficia de chirurgia refractivă cu laser Excimer? Toate persoanele care prezintă un viciu de refracție menționat mai sus, cu vârsta de peste 18-20 ani a căror refracție oculară s-a stabilizat (în special în cazul miopiei) și vor să scape de portul ochelarilor sau lentilelor de contact.

De ce chirurgia refractivă cu laser Excimer este o variantă mai bună decât portul lentilei de contact?

aplicarea lentilelor de contact


Chirurgia refractivă cu laser Excimer este o variantă mai bună deoarece scăpați de neplăcerile cauzate de portul lentilelor de contact. Puțină lume știe că lentilele de contact au un risc mai mare de infectare decât tratamentul laser. Pe termen lung, lentilele de contact sunt de asemenea, mai costisitoare, iar alegând tratamentul laser, nu faceți decât să economisiți. 

 

Recomandări preoperatorii și postoperatorii

Este foarte important ca pacientul să nu poarte machiaj și să nu folosească parfum (vaporii de alcool pot interfera cu fasciculul laser). Ar fi recomandat ca pacientul să fie însoțit de cineva, deoarece după tratamentul ochilor, aceștia vor deveni sensibili la lumină și acest aspect poate să afecteze abilitățile de conducere ale pacientului. În plus, se recomandă, evitarea utilizării lentilelor de contact cu cel  puțin 2 săptămâni înainte de efectuarea investigațiilor preoperatorii.

dr levai laser excimer

Despre beneficiile chirurgiei refractive cu laser excimer

Există foarte multe beneficii când vorbim despre chirurgia refractivă cu laser Excimer. Procedura nu este dureroasă și nu prezintă neplăceri. Aceasta se realizează cu ajutorul anesteziei topice, adică prin administrarea de picături cu anestezic, fără injecții, deci nu vor exista dureri legate de anestezie. Pacientul este prin urmare, conștient pe tot parcursul operației și poate chiar comunica cu medicul chirurg. Se va putea observa diferența de vedere chiar după intervenție. Printre alte beneficii ale chirurgiei refractive cu laserul Excimer se numără și:

  • este o tehnică foarte precisă
  • timpul scurt de executare a intervenției
  • recuperarea este rapidă
  • economisire pe termen lung
  • sporirea libertății sportive
  • îmbunătățirea încrederii de sine
  • nu necesită internare

 

laser excimer chirurgie refractiva