Inchide

Consultații oftalmologice adulți

Având medici oftalmologi cu o bogată experiență și pregătire profesională și fiind dotată cu echipamente de ultimă generație, clinica Vitreum pune la dispoziție o gamă completă de servicii medicale oftalmologice, de cea mai bună calitate.

Consultațiile pentru adulți presupun:

Consultația de bază – presupune determinarea acuității vizuale cu și fără corecție optică, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescripții ochelari, prescripții lentile de contact, estetice și terapeutice.

Prescripția ochelarilor – este ansamblul operațiunilor ce conduc la stabilirea rețetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice în vederea corectării viciilor de refracție sferice: miopie, hipermetropie sau asferice: astigmatism.

Emetropia – este cazul în care razele de lumină receptate de ochi se unesc într-un punct situat pe retină și este caracteristică ochiului cu vedere normală.

Miopia – este viciul de refracție în care razele de lumină se unesc într-un punct în fața retinei, constă în dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanță și se notează cu semnul “-” (minus). Miopia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afectează vederea clară. Din păcate această afecțiune nu poate fi prevenită, însă poate fi corectată prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact și tratată prin intervenții chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia – este situația în care razele de lumină se unesc într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”. Deși defectele cristalinului ce sunt răspunzătoare pentru acest viciu de refracție sunt prezente încă de la naștere, hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.