OPERATII DE CATARACTA – Cataracta sau albeața așa cum este denumită în termeni populari, este una din cele mai frecvente patologii chirurgicale oftalmologice. Operația durează 10-15 minute, se efectuează sub anestezie topică (picături) prin incizii mici de 2 mm și constă în extracția cristalinului bolnav, în locul căruia se implantează un cristalin artificial.

OPERAȚII DE RETINĂ:

  • Dezlipirea de retină – Retina este o membrană pe care se formează imaginea, în mod normal aceasta căptușește peretele intern al ochiului. Dezlipirea de retină reprezintă detașarea retinei de peretele ocular, împiedicând astfel formarea vederii în zona de retină dezlipită.
  • Pneumopexia – este o metodă de tratament a dezlipirilor de retină, minim invazivă, cu timp scurt de execuție, aproximativ 5 minute care presupune injectarea unei mici cantități de gaz în ochi, urmat de tratament laser și menținerea de către pacient a unei anumite poziții. Această tehnică se poate efectua în cazurile de dezlipire de retină recente.
  • Vitrectomia – este tehnica modernă de tratament a dezlipirilor de retină, efectuată prin incizii de sub 1 mm prin care se pot aborda și stadii mai vechi de dezlipiri de retină. În urma vitrectomiei, în ochi se va introduce ser, aer, gaz special sau ulei de silicon în funcție de fiecare caz în parte.

TRATAMENTE LASER pentru următoarele afecțiuni:

  • Retinopatia diabetică – Fotocoagularea laser, este indispensabil și obligatoriu de efectuat în stadiile avansate ale retinopatiei diabetice.
  • Glaucom – Iridotomie (tratarea și prevenirea atacului de glaucom).
  • Cataracta secundară – decuparea capsulei posterioare opacifiate.

 INJECȚII INTRAOCULARE – Este o procedură de injectare a substanțelor antiangiogenice și corticosteroizilor. Des utilizată în retionapatia diabetică, degenerescența maculară legată de vârstă sau alte afecțiuni vasculare retiniene.

OPERAȚII DE GLAUCOM – Aceste operații se efectuează în cazul pacienților cu glaucom în momentul în care tratamentul medicamentos (administrarea de picături) nu scade suficient de mult presiunea intraoculară.

OPERAȚII ALE PLEOAPELOR – Corecția chirurgicală a diverselor afecțiuni de natură estetică și funcțională ale pleoapelor.

OPERATII DE PTERIGION – Pterigionul este o afecţiune a suprafeţei ochiului şi constă în dezvoltarea anormală a unui strat triunghiular de ţesut fibrovascular pornind din conjunctiva care invadează corneea. Apare la persoanele care lucrează mai mult în aer liber (expuse la radiaţiile ultraviolete), expuse la praf, medii uscate şi este favorizat de microtraumatisme.

Endoscopia oculara a fost introdusa pentru prima data in Romania in noiembrie 2014 la Satu Mare in cadrul clinicii Vitreum, efectuand operatii endoscopice in premiera nationala. Endoscopia oculara este utilizata in tratamentul chirurgical al glaucomului oferind cea mai rapida si usoara interventie pentru aceasta afectiune. Endoscopia oculara este de asemenea utilizata in patologii complexe de pol posterior, ale retinei. Endoscopul ocular este un sistem avansat cu tripla functie, cea de laser, iluminare si de vizualizare. Endoscopia oculara este frecvent utilizata in centrele specializate din vestul europei si statele unite. Din 2014 si pana in prezent s-au efectuat numeroase interventii endoscopice oculare, sistemul dovedindu-si eficienta in tratamentele efectuate.

  Programari pacienti