Este vorba despre o tehnică nouă in Romania care utilizează un endoscop ocular special care permite vizualizarea unor părți anatomice ale ochiului care de altfel cu tehnicile disponibile în prezent în țară nu a ar fi posibile. La Clinica Vitreum din Satu Mare s-au realizat primele operații endoscopice oculare din România, utilizând noua tehnologie de endoscopie oculară la nivelul retinei.

Cu această nouă tehnică pot fi tratate boli foarte grave care duc la atrofia oculară (stafidirea ochiului), pot fi abordate patologii complexe de la nivelul retinei, cum ar fi hipotonia oculară (care prin tehnicile de vizualizare deja existente ar fi greu sau chiar inabordabile), sau la nivelul polului anterior, cum ar fi glaucomul, reprezentând în această boală o alternativă terapeutică eficientă.

Endoscopia oculară face parte din arsenalul terapeutic al clinicilor specializate pe chirurgia retinei din vestul Europei, unde pacienţii care suferă de boli grave ale retinei cum ar fi retinopatia proliferativa care poate duce la atrofie oculară sau pacienții cu forme mai grave de glaucom beneficiază de această tehnică chirurgicală.

 Programari pacienti