adultiCONSULTAȚII ADULTI:

Consultația de bază – presupune determinarea acuității vizuale cu și fără corecție optică, evaluarea presiunii intraoculare, examinarea fundului de ochi, prescripții ochelari, prescripții lentile de contact, estetice și terapeutice.

Prescripția ochelarilor – este ansamblul operațiunilor ce conduc la stabilirea rețetei pentru ochelarii de vedere sau lentilele de contact oftalmice în vederea corectării viciilor de refracție sferice: miopie, hipermetropie sau asferice: astigmatism.

Emetropia – este cazul în care razele de lumină receptate de ochi se unesc într-un punct situat pe retină și este caracteristică ochiului cu vedere normală.

Miopia – este viciul de refractie in care razele de lumina se unesc intr-un punct in fata retinei, consta in dificultatea de a distinge obiectele aflate la distanta si se noteaza cu semnul “-” (minus). Miopia este una dintre cele mai frecvente cauze ce afecteaza vederea clara. Din pacate aceasta afectiune nu poate fi prevenita, insa poate fi corectata prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact si tratata prin interventii chirurgicale cu laser sau implant de cristalin artificial.

Hipermetropia – este situația în care razele de lumină se unesc într-un punct aflat în spatele retinei, se manifestă prin dificultatea distingerii obiectelor aflate aproape și se notează cu semnul “+”. Deși defectele cristalinului ce sunt răspunzătoare pentru acest viciu de refracție sunt prezente încă de la naștere, hipermetropia se manifestă treptat, o dată cu înaintarea în vârstă, când ochiul pierde din capacitatea de acomodare, deci din capacitatea de corecție.

  Programari pacienti